12/3/08

Cybermanifestació Bloguera

Avui 12 de març de 2008 Reporters Sense Fronteres (RSF) ha convocat una cybermanifestació per la llibertat de premsa digital, denuncien la manca de llibertat d'opinió a països com China, Afganistan, Corea del Nord i Egipte entre d'altres.

RSF celebren avui el primer Dia Internacional per la Llibertat d'Espressió a Internet, anunciant que arreu del món hi ha un total de 62 "cyberdisidents" detinguts. Ahir mateix el germa de Sayed Perwiz Kambasksht, va explica a la seu de RSF de París que el seu germa estava detingut i condemnat a mort a Afganistan per haver-se descarregat i publicat al seu blog informació "blasfemes" islamiques, que sembla ser que no eren altres que textos que fan referència la defensa dels drets de les dones afganes.

RSF ha demanat als blogers del món que incloguin avatars als seus blogs per a la defensa de la llibertat de premsa i expressió a la xarxa. També ha convocat a tots aquells usuaris d'internet a manifestar-se via internet mitjançant el web de RSF, on podras accedir a un mapa mundi i linkar sobre els països censors desde les 11.00h del mati d'avui i fins a 24h despres. Dema faran el recompte de secundació de l'iniciativa.

Des de l'inici de la comercializació d'internet, des de que el els ciutadans vam començar a tenir-ne accès, enns pensavem que seria un món lliure, que ens permetria conéixer altres cultures, altres persones, i amb l'aarivada dels blocs, pensavem que els nostres pensaments podrien circular lliurement pel món sense aturar-se per mostrar passaports per enlloc, doncs bé estavem equivocats, tot i que hi ha qui es nega a que així sigui. Hem de felicitar RSF per aquest tipus d'iniciatives.

2 comentaris:

  1. M'agrada la iniciativa del RSF, però ningú denúncia la manipulació dels mitjans de comunicació a l'Occident!!!

    ResponElimina
  2. És cert que a Occident existeix la manipulació tot i que els grans grups mediàtics li diuen Política de Comunicació, i RSF tambè ho denuncia sovint, però en aquesta campanya en concret la rehivindiaccaió que fan es la posada en llibertat de 62 detinguts per haver publicat a internet informació contraria al gobern, en el cas d'Afganistan fins i tot el tenen conddemnat a mort.

    Salut!

    Bona setmana paxorra.

    ResponElimina