4/3/08

Plantejaments electorals de qui no vota. [2n Debat]

Encetem els darrers dies d'aquesta sosa campanya electoral, amb el darrer dels dos debats bipartidistes, els primers en quinze anys, us sona, oi que ja ho heu sentit alguna vegada. Doncs exactament per això i per que no ha sigut res de l'altre món avui no em penso allargar amb aquest post.

El debat ha començat, realment millor que el primer, la moderadora Olga Viza, molt més a l'alçada que no pas en Campo Vidal, tot i que no ha estat res de l'altre món, si que es cert que la introducció la ha portat millor que la innacabable llista de mitjans que va fer en Campo Vidal, però alhora de la veritat, res de res, una moderada moderació, sense credibilitat per evitar els talls dels candidats, ni capacitat per incidir en els temes del debat, suposo que és el que te presentar un debat marcat per els dirigents dels dos partits i no per la teva qualitat periodìstica, que haurià de ser el correcte, em reafirmo la Mónica Terribas haurià de moderar aquests debats.

La manca de representativitat política i social, doncs només hi eren presents PP i PSOE, tampoc la comentare ja ho he fet prou. Ara bè s'han lluit el candidats d'ambdos partits, aquest cop certament no se qui ha guanyat el debat. Segons els que llegiu aqest esapai de tant en tant, heu optat per donar la victoria del debat anterior a J.L.R. Zapatero amb un total de 11 vots de 25 que han participat, amb un únic vot per en M. Rajoy. 7 persones compartiu que cap dels dos candidats ha guanyat i 5 que qualsevol dels que no han participat i una persona creu que van estar igualats.

En aquest debat més de lo mateix, Rajoy emperrat amb repetir els textos de la setmana anterior però a més d'una manera literal, cada cop tinc més clar que es te la lliçó apressa, però no te convicció en res. La seva convicció la explota en tres temes, la catalanofòbia, el terrorisme etarra, i la immigració. Vaja allò que mai ens ha dit, el contracte d'immigració, la negociació política amb Eta, la negació del dret a l'escolarització en castellà... bla, bla, bla...

Per Contra Zapatero, no ha fet grans propostes que si 400,00 €, que si els estudis de l'ONU ha dit que Espanya esta millor en qualitat de vida, que si la culpa de la mala qualitat de l'ensenyament es del govern Aznar... És a dir lo mateix de sempre, ha estat una campanya cansina amb uns debats que han demostrat la innexperiència espanyola en debatre en directe amb els caps dels dos partits majoritaris.

Sincerament, no hi ha hagut cap diferència respecte l'anterior debat, m'hagues agradat sentir més propostes, l'únic moment que realment un dels dos ha fet cas a l'altre ha estat quant Rajoy reconeixia que faria el Trasvàs de l'Ebre, per la resta cadascun s'ha dedicat a mirar els seus papers mentre l'altre parlava. Al llarg de tot el debat s'han dedicat a recordar la primera pregunta de la legislatura feta per Rajoy a Zapatero, cascun tenia per escrit una pregunta diferent que els espectadors no podiem llegir, igual que tota la paperassa que ens enseyaven a camara.

Moment estelar quan Olga Viza en finalitzar demanava no haver d'esperar 15 anys per un altre debat, n'estic d'acord, aviam si un dels dos d'aquí quatre anys ja tè una mica més d'experiència, i la cosa va millor. Rajoy s'acomiada parafrasejant el seu lema " cabeza, corazon" entrellaçat amb le famosa nena del debat anterior. Zapatero torna al mateix "bunas noches" un somriure de talante i "buena suerte" sembla que a ambdòs partits els va agradar el seu comiat de fa set dies.

5 comentaris:

  1. y los huevos, el pan y la leche...

    La veritat és que jo no hi vaig trobar la gràcia a un segon debat, si han de dir el mateix i han de replicar el mateix...

    A sopar i a dormir dora, que és més profitós.

    ResponElimina
  2. Hola Dani,

    No és que no hagi tingut gràcia, és que no ha tingut ni gràcia, ni contingut, ni imprtanci, ni res de res, per no tenir no va tenir ni debat.

    ResponElimina
  3. Jo, sincerament, ni vaig pensar en mirar-lo. M'esperava altra cosa.
    A més a més, odio aquest bipartidisme que promouen entre els dos, que quan els hi convé són molt amics, evidentment parlo del PPsoe i pPSOE.

    Salut company!

    ResponElimina
  4. Se m'oblidava!!!

    Registra't a www.tvgramenet.org i participa als fòrums!!!!!!!!

    Salut!

    ResponElimina
  5. gracios el joc de lletres en el nom dels partits.

    Tinguès per segur que aviat em registrare, si encara no ho e fet és per que... doncs no se sera per mandra.

    Salut i felicitats per GBTv

    ResponElimina