14/4/08

Ple al Carrer, democràcia popular.

Ja fa cert temps que els ciutadans de Gramenet de Besòs pateixen una mena de dictadura, encapçalada per l'Alcalde Bartomeu Muñoz. Ja fa cert temps que els gramenetencs pateixen el menyspreu dels seus polítics, encapçalats per el PSC-PSOE, que és el partit majoritari de la ciutat. Ja fa temps que a Gramenet és pateix la censura i la manca de respecte vers els drets democràtics més elementals com el de participar.

A Santa Coloma de Gramenet (gramenet de Besòs) també fa cert temps que molts ciutadans i ciutadanes s'han cansat d'aquestes pràctiques que els redueixen a ser súbdits d'una ciutat. Fa cert temps que alguns s'han cansat de veure's censurats, oblidats i enganyats.

Però per els que no sapigueu de que va la cosa, intentaré començar pel principi, sense remontar-me a de qui és fill l'alcalde Muñoz (fill del darrer alcalde franquista de la ciutat, Blas Muñoz, el darrer alcalde posat a dit a la vila, fins que la Manuela de Madre possa en Bartomeu.) tan sols us explicaré el perquè del Ple Extraordinari que és va celebrar ahir a la Pl. de la Vila.

Resulta que el dia 4 de Febrer de 2008, quatre entitats que tenia concedit el torn de paraula dins la sessió del Ple Municipal, van ser obligades per la veu "alcaldarial" a callar. Els veïns que no contents amb callar quatre anys i votar un dia, van mostrar el seu rebuig dins el ple, fet que va provocar l'expulsió d'una setantena de veïns de l'ajuntament. No van anular la sessió, o la van tancar al públic, tan sols van seleccionar aquelles veus que no els hi agradaven per poder continuar sense discòrdies ni dissidències el seu teatre de polítiques.

Els veïns van demanar novament la paraula al ple, volien ser sentits en temes de ciutat com La Bastida, el Miguel Hernàndez, Can Zam, la Participació o el soterrament de la B-20. L'alcalde democràticament els hi va negar. I els veïns han decidit censurar el ple de l'ajuntament i muntar el seu propi ple al carrer.

La secundació de la convocatòria va ser significativa, els temes tractats importants, i el punt d'humor li va donar a tot pegat la sensació que els nostres polítics son més humoristes que representants. Em quedo amb certes imatges del matí. Un infant preguntant a un pare aliè a l'acta si "el Sr. Alcalde esta aquí, papa?" o els coneguts agents camuflats supervisant qui diu i fa que. També a una de les terrasses dels bars, alguns dels membres de les Joventuts d'alguns partit enviant SMS a cada intervenció. Tot plegat la detestable imatge d'una ciutat que vol llibertat. Aplaudeixo la iniciativa de Gramenet en Moviment, calen més accions com aquesta, i sobretot que qui s'ha de donar per al·ludit se n'adoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada