29/5/08

La sequera ja esta seca.

Diuen els entessos que la sequia ja s'ha acabat, que els nostres pantans quasibè estan al 50%, que l'aigua de l'Ebre ja no ens fa falta i que allò dels vaixells ja no caldra. Però a mi no em deixa de sobtar la capacitat més notable dels politics catalans, el "nofaigres". Cap aquí cap allà amb el minitrasvase, cap aquí cap allà amb les aigües de Marsella o d'Almeria, cap aquí cap allà amb les aigües que vindran en Renfe, que d'això no s'ha parlat gaire perque ningú s'ha cregut que Renfe pugui fer-nos arribar aigua abans que pasi la sequera, no poden portar un tren amb "kurreles" a Gava, com ha de portar un tren amb aigua a Barcelona des de qui sap on???

La qüestió que m'angoixa és que la millor acció politica que ha fet la Generalitat, ha estat ressar al Moreneta perque porti plujes a la seca Catalunya, i deu ser que per aconseguir fidels a la verge negre, que li ha concedit la petició a l'ateu Baltasar, no confondre amb el rei negre, que aquell porta regals i aquest només regala contrates a "la Caixa", ja se sap, van picar a la porta del depatx "d'algú" i li va dir allò de "Hablamos?" i clar amb aquellà retorica tan perfecte ningú pot evitar cedir un contracte que donara millions als "habladores".

A aquestes alçades no se fins a quin punt estic a favor del TRASVASAMENT d'aigües de l'Ebre, tot i que en aquests moments certs pobles estan qusi literalment fins al coll d'aigües de l'Ebre a cause de les pluges. Però tinc clar que no podem permetre'ns deixar de banda les polítiques que facilitin l'estalviament d'aigua a l'area metropolitana, no puc entendre que aviat és puguin emplenar piscines, o que els ajuntament tornin a regar amb aigües potables, desgràcia que han fet al llarg de massa temps, i amb la que s'ha malbaratat una preciosa quantitat d'aigua que encara podria estar als enbasaments que abasteixen la ciutat i la seva area.

A tot això cal afegir que en l'actualitat els pantans estan al 46.3% i als 284.4 Hm2, és a dir 15.6Hm2 menys que en el moment en que es va activar el pla de sequia i el reial decret de llei, pel qual possaven en escacs i qusibè mat totes les accions particulars que anesin destinades a malvaratar aigua potable, que no em sembla malament, si no que lo deolent és haver-ho fet tan tard. Ara bè, resulta que estem a les portes de l'època de l'any que més aigua es consumeix, si no s'endureixen les messures d'estalvi, i s'assegura l'abastiment, la propera època de sequera, o bè comença just en acabar l'estiu, o bè en Baltasar ès fa molt debot de la moreneta, en cas contrari dubto que ens torni a fer el favor.


6 comentaris:

  1. Com surt a la contraportada de la Directa passada:

    "Estalvieu Aigua![...]
    Els camps de Golf la necessiten!"

    És tot plegat una pantomima.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Interesant punt de vista company,
    però no he volgut plantejar-me aquest problema des de la vessant del malbaratament d'aigua per part d'empressaris als quals sels pot acusar de molt més que d'això i en tot cas se la bufa. El que realment em preocupa és que se la bufi als polítics. Això si que és intolerable.
    Però si els camps de golf en necesiten d'aigua, pero que sigui residual, segur que més ferum que el que ja fan no en fara.

    Salut!

    ResponElimina
  3. jajaja!
    M'ha agradat això de l'aigua residual.

    A mi el que em fot és que segur que hi han interessos econòmics que influeixen als polítics, bueno...en realitat la política es basa majoritàriament en interessos econòmics. I és això el que fa que hi hagin projectes i reformes sorpresa totalment fora de lloc.

    Salut

    ResponElimina
  4. Evidentment que hi han interessos econbòmics a la política, si no que fan els "haladores" gestionant Agbar????

    Salut!!!

    ResponElimina
  5. No és una qüestió de si Barcelona té aigua, ja que en cas de sequera, molt pobles fan restriccions d'aigua. El problema d'aquí és que fer el transvassament de l'ebre és obrir la porta a un negoci, el de l'aigua, que és molt i molt sucós economicament

    ResponElimina