Ja fa una setmana que s'ha publicat, i qui us escriu arriba tard, però no per això deixo de comparir amb els que volgueu aquesta broma de massa mal gust. Divendres 16 de Maig, com cada divendres l'ajuntament de Santa Coloma publicava el seu full informatiu i propagandistic de la figura d'en Bartolomeo Muñoz, alcalde PSOEcialista de la ciutat.
La gran noticia d'aquesta setmana en portada ha estat el reforç del patrimoni colomenc, que s'ha aprovat al ple municipal del dia 8 de Maig. Un patrimoni que fa massa tems que l'ajuntament s'ha encarregat d'enderrocar, paradoxal és el casa de la primera imatge que ens publiquen al full informatiiu, l'Auditori de Can Roig i Torres de l'any 2006 forma part del nostre patrimoni. Un patrimoni que existeix mercès a la tala d'una bonica palmera que hi havia al centre dels jardins d'aquest conservatori de musica, una palmera que hi era des de fa més d'un segle, probablement la primera palmera de la ciutat.
La resta del patrimoni colomenc, segons l'ajuntament, son la Masia del Carrer Nou, que allotja l'Area Cultutural Oriol, datada del segle XVIII, els antics Safaretjos, envoltats d'uns magnifics jardins grisos i sense cap mena de record al que en el seu dia van ser, l'antiga fàbrica tèxtil de Can Xiquet de l'any 1947, el Tanatori de Torribera del 1936, dues cases particulars del Passeig Mossén Jaume Gordi d'entre els anys 20 i 30, la massia de Can Collblanch de 1925 i el Molí d'en Ribé del segle VIV.
Això però no contemple les destruccions patrimonials de la ciutat que l'ajuntament socialista ha dut a terme amb el recolçament en d'altres legislatures de CiU i ICV-EUiA.
Espasi com Can Bachs datat del segle XVIII i que era de les mes antigues construccions colomenques va ser enderrocada l'any 2002. O la masia de Can Calvet enderrocada l'any 1993 que era datada del segle XVIII. La tambè datada al segle XVIII i enderrocada l'any 2005 era una masia situada al carrer Marina.
Però per si haver enderrocat elemnts històrics de la ciutat no fos suficient, han fet caure d'aquest nou cataleg patrimonial espais colomencs que sembla que condemnen a l'enderrocament i deixen a l'abast de la creixent onada especulatoria de Gramenet, espais com les cases del carrer Bonavista.
D'altres espasi que han perdut la seva raó patrimonial son la actual biblioteca de Can Peixauet, que fou enderrocada i reconstruida amb la teixa forma, pot ser per enganyar-nos. Rememorable tambè és la casa d'en Vilaseca, antiga masia colomenca enderrocada per a la consecució del PERI de la ciutat.
L'alcalde no s'en adona, el seu equip ens pren per ignorants, l'ajuntament arribà tard a tot, menys als grans convites que s'autoorganitzen. La patranya política colomenca és dia a dia un gran tetare plagat de mentides i enganys. Pretenen fer-nos creure que el nou cataleg de protecció del patrimoni és important, però la realitat no ès altre que la veritat, en aquests moments cap dels espasi catalogats interfereixen en els plans urbanistics i especulatius. En quant molestin a terra i ja crearem un nou patrimoni, encara que sigui edificat el mes anterior.
Lamentablement company, ara ningú es preocupa per aquestes històriques masies o espais memorables del nostre poble, hi han d'altres preocupacions, com és qui ha guanyat Eurovision o si la Pantoja s'ha casat amb no se qui i la familia real no se què, etc.
ResponEliminaS'aprofiten aquests temps on la gent està com hipnotitzada per especular aquelles zones que fa temps que hi volien fotre mà, però temps ençà la gent no permetia que passés això.
No només és això, sinó que fins i tot els partits autoanomenats d'esquerres, com Iniciativa, no activa l'alarma quan s'aprova alguna bretolada d'en Bartomeu i els seus, abans si que ho feien. Pot ser és que per conservar el seu despatx amb telèfon i fax al consistori s'han de baixar els pantalons.
Agraeixo a Gent de Gramenet, moviment al que pertanyo, que estigués alerta en aquest tema com en altres.
Hem d'aturar aquest ritme a Santa Coloma.
Salut!
T'he d'agrair Aleix que ens recordis el recolçament de Gent de Gramenet, que a mi tot i haver visitat la seva plana web per fer aquest port, m'he oblidat d'esmentar.
ResponEliminaRecordar que si voleu saber més sobre la oposició al cataleg del patrimoni que ha fet Gent de Gramenet i el perque, podeu visitar www.gentdegramenet.org.
Salut!